Lalufood

Lalufood

Gyümölcsös, túrós pohárkrém

2022. június 28. - Lalu80

poharkem.jpg

 

Annyira ettem volna  valami édeset. Sütni nem akartam, az biztos, mert dög meleg volt. Na lássuk, mi volt itthon:

  • 500 g túró
  • 125 g áfonya
  • egy kis tál frissen szedett eper
  • 200 ml. 30%-os cukrozatlan milfina habtejszín
  • vaníliás cukor
  • zselatin por

A túrót elkevertem a 3 csomag Bourbon vaníliás cukorral, és egy picike sóval. A tejszínt felvertem egy kevés porcukorral. Mivel elég hígnak láttam (vagy megszoktam, hogy a hulala gyorsan és nagyon kemény lesz), ezért raktam egy picit bele a zselatin porból.  Majd a keményre vert tejszínhabot a túróhoz kevertem. Az eperből is, és az áfonyából is félre raktam pár szemet díszítéshez. A maradékot pedig külön-külön porcukorral és zselatinnal botmixerrel pépesítettem.  Aztán elkezdtem szépen felrétegezni: túró, áfonya szósz és pár szem áfonya, majd megint túró, eperszósz és pár szem eperdarabka. Aztán megint egy réteg túró, és tetejére vegyesen a gyümölcsdarabkák.

Hideg, firss, nyári gyümölcsös finomság.

Narancsos Nutella fagyi

received_466585858563131_1653822663.jpeg

 

Elvileg Nutella megvonáson vagyok. Korábban a TV előtt ülve simán kanállal meg tudtam enni egy kis üveg Nutellát. A férjem aztán hozatott Ausztriából (jobb áron, mint itthon) 5 nagy üveggel. Aztán valahogy egyre kevesebbet ettem. Megmaradt 4 üveg. A hűtőben volt még 4 db. narancs, ami valahogy nem akart elfogyni. Na de sok a rizsa. Szóval a hozzávalók: 

  • 500 g Nutella
  • 400 ml habtejszín (nekem egy 200 ml -s Hullalám, és egy 200 ml-s Milfinám volt itthon)
  • 200 ml tej
  • 3 db narancs
  • 2 csomag habfixláló (a narancslé miatt).

Ebből kb. 1,5 kg fagyi lesz. Na de milyen fagyi! Finom, tartósítószer mentes, csomósodást gátló mentes, és térfogatnövelő mentes. 

A Nutellát vízgőz felett könnyen keverhető állagúra olvasztottam.  Hozzáadtam a tejet, ezt kézi habverővel még kicsit kutyultam. Kifacsartam 2 db. narancsot. A levet és a gyümölcs rostját is hozzáadtam a nutellás katyvaszhoz. Aztán ment bele a 400 ml habtejszín, majd a habfixáló. Ezt az egészet mixerrel (gépi habverő) kevered, amíg sűrű állagú nem lesz (olyan pudingos). Ja és amíg felvered a masszát valami olyan edényben csináld, ami nagyon mély, vagy van olyan fedele, amin csak akkora rés van, hogy a mixer szárai beleférnek. Mindezt azért, mert fröcsögni fog a cucc, mint Pista bácsi szája, mikor evés közben beszél, és még a szempillád is olyan lesz :D Ez még nem lesz olyan sűrű, de ne aggódj, még hűteni kell. Tedd hát hűtőbe egy jó 3-4 órára. Mikor kiveszed, látni fogod, hogy jó, krémes állagú. Ekkor dobhatod is a fagyi gépbe (én gép nélkül még nem csináltam fagyit, de nálam okosabbak azt mondják, hogy úgy is tökéletes lesz, csak ilyenkor óránként ki kell venni a masszát a fagyasztóból, és jól át keverni).

Na, amikor a fagyigéped ügyesen keveri a masszát, fogd meg a 3. narancsot, darabolt tetszőleges méretűre, és keverés közben dobáld  a tartályba. Ha akarod félreteheted díszítésre is. Ha a gépecskéd jól hidegre keverte a fagyit, gombócolhatod is kis fagyis tálkákba, és már falatozhatod is. Amit nem esztek meg, azt tedd be egy műanyag edénybe, és mehet vissza a fagyasztóba.

 

süti beállítások módosítása